VoLTE och Wifi-samtal

VoLTE och Wifi-samtal

Den 8 september kommer samtliga abonnemang få VoLTE och Wifi-samtal aktiverat. Det finns flera fördelar med detta, bla man kan surfa i 4G och ha ett aktivt samtal igång samtidigt. Wifi-samtal innebär att där mobilen har en wifi uppkoppling kommer den att försöka använda den internetuppkopplingen för samtal – kan ge bättre täckning där mobilnätet inte räcker till.

VoLTE kräver att telefonen stödjer det – vilket de flesta telefoner har stöd för. Eventuellt måste man aktivera det i inställningarna.

Wifi-samtal – är det inte lika vanligt att det finns stöd för och det kräver för det mesta att man aktiverar under inställningar.

Ett par saker ändras med detta – och den största är att samtal som börjar med * inte längre fungerar – de kommer inte längre fram, så vi kommer istället att använda 9595 som prefix.

Tex *100 för att aktivera MEX, nu är det 9595100, för UC2.0 är det samma sak där – för att ändra på samtalsstyrning var det *280*nummer – nu blir det 9595280nummer (observera att det inte är en * efter 280).

VoLTE information hos Telenor: https://www.telenor.se/foretag/telefoni/volte/

Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/Voice_over_LTE