Future IT Partner förvärvar Docuro Systems AB

Future IT Partner Skåne AB förvärvar Docuro Systems AB från Office Management AB

 

Future IT Partner, med kontor i Helsingborg och Malmö, investerar i arkivlösningen Docuro

 

Future IT Partner (FITP), med cirka 500 kunder i Skåne med omnejd, investerar och breddar sitt erbjudande genom att förvärva arkivlösningen Docuro från Office Management AB. FITP tar ett helhetsansvar kring IT, print och telefoni.

Docuro är ett molnbaserat arkiv för dokumenthantering och avtalshantering. Systemet effektiviserar all pappershantering genom digitalisering, tolkning, enkelt användargränssnitt och snabb återsökning. Docuro används idag av företag i många branscher i Sverige och norden. Läs mer om Docuro här.

 

 Förvärvet är en del av tillväxtstrategin för FITP och samtidigt förstärks FITPs kompetens genom att Pär Öthander, som fokuserat på Docuro lösningen under många år, redan är ombord på FITP.

”Med förvärvet utökar vi vår kundbas i Skåne och ser fram emot nya trevliga relationer, och samtidigt göra Docuro till ett givet val för våra nuvarande kunder.”

Jonas Nilsson, VD, Future IT Partner

Office Management avyttrar Docuro för att renodla sin verksamhet och fokuserar istället helt på att utveckla erbjudandet för den digitala arbetsplatsen där Microsoft är huvudpartner.

 – Fokus för oss är att skapa värde för våra kunder genom att etablera samarbeten med olika applikationsägare och skräddarsy erbjudande utifrån våra kunders behov och bransch. Därför ligger det inte i vår strategi att utveckla och äga en egen produkt, varför vi tror att värdet med Docuro förvaltas bättre av Future IT Partner menar Thomas Jakobsson, VP – Head of IT, Office Management AB

Office Management kommer fortsätta som återförsäljare av arkivlösningen Docuro i Norden.

För mer information:
Jonas Nilsson, VD, Future IT Partner,
010 51 51 501 , jonas.nilsson@futureitpartner.se  

Thomas Jakobsson, Head of IT, Office Management AB Sverige AB,  072-600 41 52, Thomas.jakobsson@officemanagement.se

Om Future IT Partner AB
Future IT Partner är en komplett leverantör av produkter och tjänster inom IT & telefoni. Med våra ledord personligt, professionellt, enkelt som utgångspunkt vill vi hjälpa dig att skapa en effektiv vardag med våra smarta lösningar. Future IT Partner har idag 21 anställda och omsätter 35 Mkr.

Om Office Management
Office Management erbjuder tjänster och lösningar inom IT, kommunikation och arbetsplatser. Företaget grundades 1993 och har 430 medarbetare som tillsammans skapar de bästa förutsättningarna för effektivitet, samarbete och kommunikation för 8000 kunder i Norden. Office